Fresh-camp in Eger
Door: Marielle
Blijf op de hoogte en volg Marielle
05 Februari 2007 | Hongarije, Boedapest
8 EXTRA FOTO'S TOEGEVOEGD!!
Hey allemaal,
Weer post uit Budapest! Ik weet niet of jullie het allemaal nog bij kunnen houden, maar hier komt het verslag van mijn weekend in Eger. Zoals jullie wellicht wel wisten was er afgelopen weekend namelijk het zogenaamde 'fresh-camp' voor internationale studenten. Ik zal bij het begin beginnen....
Zaterdag morgen om 8 uur verzamelden 75 studenten zich voor de universiteit om hun reis naar Eger, een bekend wijndorp in Hongarije, te starten. Uiteindelijk vertrokken we rond half 9 in twee redelijk ouderwetse bussen en 3 uur later (er moesten nog enige reparaties aan de bus uitgevoerd worden onderweg) kwamen we in het dorp aan.
Als eerste konden we onze tassen in onze slaap-accomodatie opbergen om vervolgens naar het restaurant te gaan waar de lunch zou zijn. De lunch bestond uit 3 gangen: soep, vlees met saus, frieten en rijst en tenslotte pannekoeken met gesmolten chocolade (voor mij zonder chocolade). Nadat onze magen flink gevuld waren gingen we het dorp bezichtigen. Allereerst de heuvel op waar zich de resten bevonden van een oud kasteel dat een belangrijke functie vervulde in de geschiedenis. Eger lag namelijk precies op de grens tussen het Turkse en Hongaarse rijk (heb ik me laten vertellen), en dat waren nou niet bepaald de grootste vrienden van elkaar. Vele veldslagen zijn dan ook daar uitgevochten. Voor ons gaf het echter een prachtig uitzicht over het hele dorp. Daarna hebben we nog een bezoek gebracht aan het dorpsplein met de kerk. Rond 4 uur waren we weer terug in ons hotel, alhoewel ik het eigenlijk geen hotel mag noemen. In het gebouw slapen door de week namelijk meisjes, die naar de plaatselijke middelbare school gaan en in het weekend verhuren ze die kamers aan groepen. Het gebouw was 3 verdiepingen hoog en bevatte op elke etage 10 kamers (3 tot 5 personen), 3 wc's, 1 keuken, 1 studeerkamer en 2 douches. We kregen schone lakens en dekbedovertrekken en toen kon het feest van bedden opmaken beginnen.
Na een uurtje was iedereen echter klaar en begonnen de spelletjes. We werden opgedeeld in 5 groepen, die dan tegenelkaar moesten strijden. Zo was er het spelletje om aan 1 touw zoveel mogelijk mensen vast te binden aan zoveel mogelijk kledingstukken. Het touw ging dus door de veters, de broek, de trui enz. en ondergoed telde het zwaarste. Ook was er het slagroom spel, waarbij je slagroom van andere studenten moest aflikken (zie foto, ik ben het overigens niet). Omdat de meesten al aardig wat gedronken hadden, was het rietjes-en-spaghetti spel nog wel het leukste. Alle jongens kregen een spagetti-sliert (nog hard, niet gekookt) en alle meisjes een rietje, die ieder vervolgens in de mond moest steken. Dan was het de bedoeling dat de spagetti van de jongen in het rietje van het meisje verdween.
Na 2 uur was het tijd om naar het restaurant te gaan waar we het diner zouden krijgen. Het duurde even voordat er eten kwam, maar de live-muziek en het wijnproeven hield ons aardig bezig. Er kwamen zoveel soorten wijn langs, dat ik nog niet meer weet hoeveel ik er nu eigenlijk geproefd heb. Wel weet ik dat het eten heerlijk was en we ons hartstikke geamuseerd hebben daar. Het enige wat niet zo leuk was, waren een stel Italianen die dachten dat ze grappig waren door met rode wijn te gaan gooien. Mijn nieuwe trui heb ik dus weg kunnen gooien, want die zat helemaal onder de vlekken.
Rond 12 uur vertrokken we vervolgens naar 'The Grove Dance Hall', de discotheek van Eger. Omdat ik al zoveel wijn gehad had, heb ik daar maar niets meer gedronken en gewoon wat gekletst met Adam, een van de Hongaarse begeleiders. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat hij me kaartjes gaat regelen voor een waterpolo wedstrijd, dus dat wordt nog vervolgd. Rond 3 uur gingen we vervolgens naar het hotel terug. Veel geslapen heb ik er niet, want ergens in de afgelopen dagen heb ik waarschijnlijk iets van een buikgriep opgelopen, dus ik kan jullie meer vertellen over de wc dan het bed, maar dat zal ik jullie besparen. De morgen erna was het om 10 uur opstaan en allemaal verzamelen (wat nog aardig wat moeite kostte, want de meesten hadden een enorme kater) om naar de basiliek te gaan. Daarna weer naar het restaurant voor de lunch. Deze keer was er soep, kipkrokant met friet en rijst en een appel als toetje.
Als laatste stond er tenslotte een bezoek aan de thermale baden van Eger op het programma. Hoewel het maar 5 graden buiten was, was het toch heerlijk warm in het water, zolang je er maar niet uit kwam. Rond 7 uur vertrok vervolgens de bus weer richting Budapest en rond 9 uur was ik weer thuis, doodmoe en ziek, maar toch was het weekend helemaal top en ongelooflijk leuk en gezellig.
Vandaag (maandag) pas om 12 uur opgestaan, omdat ik nog kapot was van het weekend. Eerst eens geprobeerd iets te eten en daarna naar school geweest. Het vak 'Environmental Economics' heb ik gevolgd. Ik vond het op zich wel leuk, maar het stelde niet veel voor. Zo hoef ik bijvoorbeeld geen boek te kopen, alleen maar de slides van de professor te kopieren. Het enige wat ik geleerd heb in de eerste les is hoe ik 'milieu' in verschillende talen moet zeggen (schrijffouten voorbehouden): environment (Engels), environement (Frans), Umwelt (Duits), kornyezet (Hongaars), medio ambiente (Spaans), miljo (Zweeds). Het Grieks zal ik jullie besparen, haha!
Na school nog ff een bezoek gebracht aan de supermarkt voor wat thee, broodjes en bananen. En tenslotte ben ik weer naar het grote winkelcentrum 'West End' gegaan en heb ik weer dezelfde trui gekocht, die ik al had, maar die vol rode wijn zat. Ik denk dat ik vanavond maar weer eens vroeg mijn bed in duik en de rest van de week kunnen jullie lezen in het volgende bericht.
Hey allemaal,
05 Februari 2007 - 18:13
Marjo Henk En Demi :
Hoi Marielle, Leuk zo'n weekendje weg. De overige foto's van het slagroomspel krijgen we toch zeker de volgende keer te zien he ?? Net zoals de foto met de muts. Het duurde even maar uiteindelijk hebben wij je met z'n allen over de streep getrokken om de foto met muts te tonen. En wat je buikgriep betreft; in Nederland heerst ook de reeeskak. Hier was je dus niet beter af geweest. VEEL PLEZIER. -
05 Februari 2007 - 19:10
Erik:
Hierbij enkele huishoudelijke tips bij rode wijn strooi er wat zout op of witte wijn. (wel direct) Blijkt te werken.
Gr Henny -
05 Februari 2007 - 20:01
Chantal:
Hey Marielle, dat wijnproeven bevlt me wel, als je terug bent gaan we dat hier ook eens doen he?!?! Trouwens die trui is hartstikke leuk, als ze hem nog hebben, neem me dan maar ene mee als je wilt. Groetjes en we verheugen ons al op het volgende bericht. Ik begin morgen trouwens in groep 8, moet een pittige groep zijn volgens de leerkracht, haha.. Groetjes en een dikke kus van je nichtje -
05 Februari 2007 - 20:49
Joop:
Ha die wereldreiziger,
Wat heb ik weer genoten van je mooie foto's, en beslist ook van al die sappige verhalen. Het blijft toch erg nat hè. (kan trouwens ook een veroorzaker van "buikgriep" zijn, weten we hier in Limburg beslist alles van....)
Zo te lezen zal Bella Italia bij jouw veel goed te maken hebben voor je daar naar toe gaat, maar gelukkig is de wereld groter dan de laars van ons continent.
Wij beginnen ons langzaam op te maken voor het carnavalsfeest en hebben Stefanie weer gecharterd om mee te gaan. hopelijk heeft ze over een week of twee voor jou een leuk live-verslag met foto's.
Ik ga nog effe tante Mariet erbij halen om nog eens van je info te genieten.
Alle goeds van ons allemaal! -
05 Februari 2007 - 21:15
Marietsebiel:
Genieten! datis het motto in Boedapestzo te zien aan al je foto's. De "slagroomfoto's" vormen daarbij het hoogtepunt! Geniet van alles wat het leven je aanreikt want het gaat zo voorbij aldus de wijze spreuk van een bijna vijftig-plusser!
Groetjes en een dikke kus.
Dieng KLing Tant -
06 Februari 2007 - 10:59
Ria:
Ik hoop dat je snel weer beter bent. Wij zijn alles in gereedheid aan het brengen om naar Zweden te gaan. Ger is onderweg naar Klimmen om winterbanden op de auto te laten zetten. Ik hoop je snel nog eens op Skype te zien.