4e week! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Marielle Habets - WaarBenJij.nu 4e week! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Marielle Habets - WaarBenJij.nu

4e week!

Door: Marielle

Blijf op de hoogte en volg Marielle

11 Februari 2007 | Hongarije, Boedapest

Dames en Heren,

Sorry, dat het zo lang duurde, maar hier is dan eindelijk het verslag van mijn 4e week in Budapest. Ik heb weer ontzettend veel gedaan, dus hier gaan we...

Maandag was de dag dat de lessen op de universiteit echt begonnen (eindelijk!!), dus ben ik braaf naar mijn college om 2 uur gegaan. Hoewel de professor niet zo goed Engels sprak, was het best een aardige les. Daarvoor had ik nog de boeken voor de rest van het trimester gekocht. Gelukkig zijn die hier niet zo duur als in Nederland (25 euro per boek). Alhoewel ik nog last had van mijn buikgriep ben ik het 's avonds toch nog naar 'Morrison's pub' gegaan. Ik heb het de hele avond bij cola gehouden en was rond 12 uur weer netjes thuis.

Dinsdag voelde ik me echter super beroerd. Ik ben wel naar school geweest, maar verder heb ik de rest van de dag in bed gelegen en geslapen. Misschien was de avond ervoor uitgaan toch niet zo een goed idee. Het was overigens wel de eerste dag hier in Budapest dat ik geen foto gemaakt heb!

Woensdag was ik weer helemaal hersteld. Om 11 uur had ik les en om 3 uur ben ik gaan schaatsen. Samen met nog 15 studenten was het gladde ijs weer ff wennen, maar na een paar minuten ging het schaatsen weer vanzelf. Wij Nederlanders hebben de Grieken en Portugezen, die nog nooit op schaatsen gestaan hadden, eens iets voorgedaan, haha! Na een uurtje deden onze voeten echt ontzettend zeer en vonden we het tijd voor warme chocolade melk. Het 's avonds had ik afgesproken met een paar Nederlanders om de oefenwedstrijd Nederland-Rusland te gaan kijken. We konden echter geen cafe vinden waar ze die wedstrijd deden uitzenden en hebben we uiteindelijk maar gekeken naar Engeland-Spanje en Frankrijk-Argentinie.

Donderdag ben ik vroeg opgestaan, omdat ik nog vanalles moest regelen voor de rest van de dag. Zo moest ik bijvoorbeeld mijn huiswerk uitprinten, wat nog niet zo eenvoudig was. Je kunt hier namelijk als internationale student gratis printen, je moet alleen je eigen papier meenemen. Dus ik naar de kantoorhandel (helaas hebben ze hier geen ReadShop) waar ik vervolgens 500 vellen papier in 1 keer moest kopen. Ik kan dus voorlopig vooruit! Daarna had ik les tot kwart voor 8 (je krijgt het niet kado hier, haha). Om 8 uur had ik weer afgesproken om naar de bioscoop te gaan. Uiteindelijk werd het de film The Prestige (een echte aanrader) die in het Engels gesproken was, met Hongaarse ondertiteling, zodat iedereen het kon volgen. Om 11 uur was de film afgelopen en zijn we nog naar Alcatraz geweest. Best een leuk cafe, waar salsa-muziek gedraaid werd en de obers in gevangenis-uniformen rondliepen (link met Alcatraz!!). Daniel uit Brazilie vierde daar zijn verjaardag en het was harstikke gezellig. Rond 3 uur kwamen we erachter dat we de allerlaatsten in de bar waren en zijn we langzaam naar huis gegaan.

Vrijdag had ik vrij van school en heb ik dan ook behoorlijk lang uitgeslapen. Rond 9 uur waren we uitgenodigd voor de pre-party in de flat van Frank, Sophie en Kristen. Natuurlijk moesten we weer zelf bier en wijn meenemen, maar om de avond te beginnen was het perfect. Rond 11 uur zijn we allemaal naar 'The Livingroom', een bar/disco gegaan waar de Mega Exchange Party was georganizeerd. Op dat feest waren alle buitenlandse studenten van alle universiteiten en hoge scholen van Budapest uitgenodigd. Het was dan ook razend druk, maar ook helemaal top. Als welkomsdrankje kreeg je Bacardi-Cola en een nummer. Het was dan de bedoeling dat je als meisje de jongen vond met hetzelfde nummer, waarmee je dan een prijs kon winnen. Ik heb de hele avond gezocht, maar nummer 86 heb ik niet kunnen vinden. Wel heb ik een aantal jongens ingemaakt met tafelvoetbal!! Ook werd ik gevraagd door Sabrina en Andree-Anne of ik zin had om de dag erna naar Bratislava te gaan. Zij hadden namelijk een hostel gereserveerd voor 9 personen en ze zochten nog een aantal mensen om mee te gaan. Natuurlijk had ik zin om naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije te gaan! Om 2 uur 's nacht besloot ik dus om precies 10 uur later mee te gaan met de trein!

Zaterdag middag was het rond 12.30 uur verzamelen op het station van Keleti om rond 2 uur te vertrekken met de trein richting Bratislava. 2,5 uur later kwamen we daar aan en nadat we Slowaakse Kronen gepind hadden, konden we onze tramkaartjes kopen en het hostel gaan zoeken. Rond 6 uur waren alle formaliteiten eindelijk geregeld en alle bedden in orde gemaakt voor de nacht. Het hostel was vrij goedkoop (15 euro per nacht per persoon), maar dat betekent ook dat je met 12 mensen (waaronder ook vreemden) in hoogslapers op 1 kamer slaapt en samen een toilet en douche op de gang deelt. Alles was echter harstikke netjes verzorgd. Helaas was het al te donker om veel te gaan bezichtigen en zijn we eerst maar gaan eten. In de 'Slovak pub' hebben we ons gewaagd aan Slowaaks eten en drank en dat beviel ons prima. Toen heb ik ook maar ff een berichtje naar huis gestuurd, dat ik in Bratislava zat, waarop ik de reactie terug kreeg: 'Bericht ontvangen. Mama viel bijna flauw. Amuseer je.' Dat hebben we zeker gedaan, vooral in een jazz-cafe waar we de rest van de avond hebben doorgebracht. Ook heb ik nog een paar mooie night-shots van Bratislava gemaakt. Rond 12 uur lag ik in mijn bedje, maar veel geslapen heb ik natuurlijk niet, omdat er zoveel geluid van al die gasten in het hostel was.

Zondagmorgen ging om 9 uur de wekker, want om 10 uur moesten we het hostel verlaten. De hele dag was gereserveerd voor sight-seeing en nadat we ons ontbijt in de plaatselijke supermarkt gekocht hadden, kon het beginnen. Bratislava is echt een prachtige stad en zeker de moeite waard, maar het is zo klein dat we binnen 2 uur alle belangrijke gebouwen gezien hadden. Dus hebben we nog wat gedronken in een coffeeshop en wat gegeten bij McDonalds. Om 15.45 uur vertrok onze trein terug richting Budapest en om 19 uur was ik weer heerlijk op mijn kamertje. Ik ben totaal gesloopt, maar het was echt een super weekend. Kijk maar naar alle foto's!

Wat de komende week zal brengen, weet ik ook nog niet precies, maar het zal zeker wel weer leuk worden. Zo is er een valentijnsparty en ga ik het weekend naar Pecs! Ik houd jullie op de hoogte!

• 12 Februari 2007 - 08:11

Mama:

ha marielle

weer een week voorbij.zo te lezen was het ontzettend leuk en spannend,ook voor ons .zaterdagavond omstreeks elf uur horen dat je dochter opeens in slowakije is haha!!!!

groetjes en tot over een week.

• 12 Februari 2007 - 17:42

Petra:

Ha die Marielle, zo te lezen heb je je weer goed vermaakt en zit je alweer 4 weken in boedapest. Wat gaat de tijd toch snel. Super weer al die foto's en je uitstapje naar Slowakije. Wat betreft dat schaatsen, inderdaad kan iedereen een voorbeeld aan NL nemen wat Kramer en Wust hebben dit weekend het WK-alround gewonnen (bij deze, als je dit nieuws tenminste nog niet wist)
    Ook voor de komende week weer veel plezier. Ik hoorde van Mama Marijke dat je zelfs volgende week dinsdag carnaval gaat vieren, wie had dat ooit gedacht van Hongarije. Wij gaan natuurlijk ook vanaf donderdag t/m dinsdag lekker vasteloavend viere!! Even het verstand op nul en geen school aan je hoofd. HEERLIJK!!

Groetjes en tot horens
    dikke kus Petra

PS: heb trouwens een voldoende voor mijn eindevaluatie in Haaksbergen gekregen.

• 12 Februari 2007 - 18:48

Inge:

Heey Marielle!
    Zo te lezen gaat het helemaal goed daar met jou in Budapest. Leuk dat je naar Slowakije bent geweest!
    In Nijmegen is afgelopen week niet veel bijzonders gebeurd. In Schin op Geul hebben we afscheid van Bas genomen. Bedankt nog voor je mail!En zo heb ik vandaag weer iemand uitgezwaaid naar het buitenland...

Volgend weekend is het al weer carnaval en ik begin me er al op te verheugen. We gaan ook dit jaar naar Venlo en houden ons aan hetzelfde schema als het vorig jaar! Zo weet je precies wanneer we waar uithangen, hihi!
    Ik wens je deze week nog veel plezier en zeker volgende week met je ouders, broertje en zusje!

Liefs,
    Inge

• 13 Februari 2007 - 09:29

Miriam:

Super mooi allemaal! Wie is eigenlijk je huisgenoot? want op de bovenverdieping zijn twee kamers toch?

dikke kus!

• 13 Februari 2007 - 19:02

Marjo Henk En Demi:

Hey Marielle, Nou en of dat een spannend weekend was. Wel leuk dat uitstapje. Zo kom je nog eens ergens. Nog effe en dan komen je kamergenoten uit Wijlre op bezoek. haha. Veel plezier met carnaval en samen met pap, mam, Mark en Stefanie.
    p.s. Demi heeft een tekening gemaakt, deze stuurt Chantal samen met een "berg" tijdschriften op.

• 14 Februari 2007 - 21:43

Mariet En Joop:

Ha die student,

Het begint er toch op te lijken. Het is toch niet ziekmakend hè?

Vreemd dat mensen zich druk maken als je een uitje naar Slowakije maakt, terwijl ze dat niet zouden doen als je een dagje Groningen deed.
    Geweldig toch zo'n uitje !!!

En.... ook al bezig met alle voorbereidingen voor het "grote bezoek" volgende week? Opgeruimde kamer? Dinerplanning klaar? Rondleidingen gepland?
    Je krijgt het er gegarandeerd druk mee. Maar houdt er maar rekening mee dat ze niet ZOOOOO fit zijn, ze gaan immers eerst carnaval vieren. Wij trouwens ook!
    Hoe zit dat eigenlijk bij jullie? Laat dat maar horen.

Heel veel groeten......