Update 02-02 - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Marielle Habets - WaarBenJij.nu Update 02-02 - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Marielle Habets - WaarBenJij.nu

Update 02-02

Door: Marielle

Blijf op de hoogte en volg Marielle

02 Februari 2007 | Hongarije, Boedapest

Jo estet Hollandia!

Het was eigenlijk de bedoeling dat ik na het weekend pas weer een berichtje op mijn site zou plaatsen, maar aangezien ik weer zoveel beleefd heb, hier dan toch een update van de afgelopen twee dagen.

Donderdag ben ik rond een uurtje of 10 opgestaan, want er stonden een hoop huishoudelijke klusjes op het programma: vuilnis wegbrengen, kleren wassen, vegen, stofzuigen etc. Helaas voor jullie zijn daar geen foto's van, haha! Om 4 uur was het weer verzamelen in de aula van de universiteit voor een cultureel uitstapje. Een bezoek aan het Szechenyi badencomplex, het grootste van Europa stond op het programma. Ik moet zeggen het was een hele belevenis. Allereerst moesten we ons met 10 meisjes in 1 klein kleedhok vol met kluisjes omkleden. Daarna kregen we een polsbandje met het nummer van de locker, zodat we op het einde onze kleren weer terug konden vinden. Eenmaal in onze bikinis kon het beginnen. De Szechenyi-baden worden gevuld door natuurlijke warmwaterbronnen, die aanzienlijke genezende krachten schijnen te bezitten. Het water in de 20 zwembaden had dan ook verschillende temperaturen (van 18 tot 40 graden) en de meest rare kleuren en geuren. Het was de bedoeling dat je van het ene bad naar het andere ging en tussendoor ook nog de sauna of het turks stoombad uitprobeerde.
Wij begonnen in het buitenbad en zolang je onderwater bleef was dat best aangenaam. Als je echter naar het volgende bad moest lopen, bevroor je zo ongeveer. Dat schijnt echter bij het hele proces te horen (heb ik me laten vertellen). Na 2,5 uur hadden we alles gezien en geprobeerd (zelfs de sauna van 70 graden) en was ik totaal ontspannen. In het begin vond ik dat namelijk nogal moeilijk aangezien je alleen maar wat mag dobberen, zitten en hangen in die baden. Sommige mensen (er waren voornamelijk bejaarden) hadden daarom een schaakbord bij zich om de tijd om te krijgen. Rond 8 uur was ik weer thuis en had ik precies 2 uur de tijd om met thuis te bellen, te eten en me om te kleden voor het volgende feest.

We gingen namelijk uit in de School Club, dat is de discotheek die zich onder de universiteit bevindt. Echt waar! Het is echt een prachtige, moderne uitgaansplek, die van maandag tot vrijdag elke avond geopend is. (Hoezo men stimuleert het studeren?!) De drankjes zijn er redelijk goedkoop en er is ruimte om te dansen, te zingen (karaoke) en te relaxen (lounge). Bovendien is de entree voor studenten gratis. Wat wil je nog meer!!
Maar voordat we daarheen gingen had Peter (Slowakije) ons uitgenodigd in zijn Dormitory. Hier in Budapest slapen alle Oost-Europese studenten namelijk in hetzelfde gebouw. Voor slechts 40 euro per maand kunnen zij daar een slaapplek krijgen. In de kelder van dat Dormitory is een bar en daar begon ons stappen dus. Rond 12 uur gingen we vervolgens naar de School Club en daar zijn we gebleven tot half 4. Het was echt super gezellig en de muziek was top! De tijd vloog echt voorbij. Ik weet zeker dat we daar nog vaak te vinden zijn.

Vanmorgen (vrijdag) was het opstaan echter erg moeilijk. Alhoewel het al 1 uur 's middags geweest was, kon ik mezelf maar moeilijk uit bed krijgen. Uiteindelijk is het me toch gelukt en om de dag om te krijgen heb ik een bezoek gebracht aan de Synagoge. Helaas was die al gesloten, dus zijn er alleen foto's van de buitenkant. De binnenkant houden jullie nog van me te goed! Ook heb ik nog wat boodschappen gedaan en wat kleinigheidjes voor het 'fresh camp' gehaald, want dat begint morgen al. Aangezien we ons al om 8 uur 's morgens moeten verzamelen, zal ik vanavond maar eens op tijd gaan slapen.

Zondag avond horen jullie weer van me met een uitgebreid verslag en foto-reportage van mijn weekend in Eger!!

Voor nu szep almokat!

• 02 Februari 2007 - 18:52

Erik:

Karaoke? Mariëlle je bent toch niet gaan zingen in het buitenland hoop ik? Zie ik dat goed op de foto? Heet Twee eigenlijk Drie? En volgens mij heb je je muts voor een patsj geruild.

• 02 Februari 2007 - 18:59

Josien:

Heej Marielle!! Alles goed in Budapest? Zo te lezen+zien vermaak jij je wel daar! Klinkt als een echt studentenleven met al dat feesten! Ben je ook al begonnen met colleges?
    veel plezier met alles!
    Groetjes!

• 03 Februari 2007 - 08:41

Mirthe:

Hoi, ik heb hier nog eens een kijkje genomen en er is zo te zien alweer veel gebeurd in het verre Budapest! Leuk, zeg. Klinkt inderdaad studentikoos allemaal... maar zo hoort het ook! :) Veel plezier en ook alvast succes met je colleges. Groetjes

• 05 Februari 2007 - 09:42

Miriam:

Ha marielle,

Heerlijk he die mooie tijd in budapest! trouwens maarten is mijn buurman! veel plezierrrr

x
    Mir