Zo avond - Ma - Di - Wo - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Marielle Habets - WaarBenJij.nu Zo avond - Ma - Di - Wo - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Marielle Habets - WaarBenJij.nu

Zo avond - Ma - Di - Wo

Door: Marielle

Blijf op de hoogte en volg Marielle

31 Januari 2007 | Hongarije, Boedapest

Hey allemaal!

Hier weer een korte samenvatting van de afgelopen dagen! Ik doe hier zoveel elke dag dat het wel een eeuwigheid geleden lijkt dat ik de laatste keer geschreven heb, maar hier gaan we dan.

Zondag avond stond biljart op het programma, nadat Anna en ik pizza besteld hadden. Voor alle mensen op dieet, een pizza kost hier 3 euro!!. Om 8 uur moesten we verzamelen voor de universiteit en na een busrit van bijna een uur kwamen we (ongeveer 70 studenten) aan in een groot biljart-centrum waar wel 20 tafels stonden. Iedereen moest groepjes maken van 6 en toen kon het beginnen. Ja, ook ik heb me aan het poolen gewaagd en ik moet zeggen zo super slecht was ik nog niet. Ik speelde met 5 andere meisjes, Anna (Canada), Jadwiga (Polen), Lucie (Frankrijk), Pamela (Brazilie) en Stephanie (Belgie) en we hebben echt om elkaar gelachen! Het was heel gezellig! Elke keer als er een bal in het netje verdween, werd er luid gejuicht. Rond een uurtje of 12 was ik weer thuis.

Maandag begon de 'add-and-drop period'. In deze week kunnen alle studenten alle vakken uitproberen en ze vervolgens aan hun vakkenpakket toevoegen (add) of laten vallen (drop). Dit gebeurt allemaal online en ik was extra om 8 uur opgestaan om er als eerste bij te zijn. Ik heb het dan ook zo weten te regelen dat ik elke vrijdag vrij heb. Mijn vakken zijn:
1. Environmental Economics
2. International Economic Organisations and Institutions
3. Internet Marketing
4. Advertising Management
5. International Human Resource Management

Vervolgens ben ik rond 10.30 uur naar de universiteit gegaan om mijn 2e informatiepakket, het lesrooster en mijn login-codes voor de computers te halen. Voor elk papier moet je hier naar een ander kantoor gaan. (Zo vullen ze al die grote gebouwen!) Daarna heb ik mijn cactus een nieuw huis gegeven. Van Wesley had ik namelijk een pet-tree gekregen. Dat is een kleine cactus in een plastic omhulsel, die je aan je sleutelbos kunt hangen. Om een of andere reden is dat ding enorm gaan groeien de afgelopen dagen en moest hij een nieuw potje hebben. Ik dus met mijn mini-cactus naar een bloemenwinkel en met handen en voeten (en een beetje engels) heb ik de medewerkers duidelijk kunnen maken wat ik wilde. Mijn cactus is weer dolgelukkig en hopelijk ontgroeid hij niet dit potje, anders krijg ik hem nooit meer thuis.

Om 2 uur begon weer de 'sight-seeing'. Deze keer gingen we naar het heldenplein en omgeving. Alhoewel de lucht op de foto's enorm blauw is, was het echt ontzettend koud en hagelde het. Toch was het ontzettend gezellig en hebben we om elkaars maffe kapsels (door de wind) of mutsen gelachen. Het 's avonds ben ik gewoon op mijn kamer gebleven!

Dinsdag ben ik in het parlement geweest. Dat was echt super mooi! Bijna alles daar is van goud. We hebben lang in de rij moeten wachten en de beveiligingsmaatregelen waren echt absurd, maar het was het allemaal waard. Echt prachtig! Het 's avonds was de beroemde kroegentocht. Het begon allemaal wat saai en we moesten ver lopen naar de eerste kroeg. Maar toen het bier eenmaal vloeide en de muzikanten begonnen te spelen werd het echt super gezellig. In elke pub kregen we een drankje en eventueel iets te eten. Naast bier en wijn heb ik ook nog een palina gehad (sterk en best vies). We eindigden de tocht in Morrison's pub, waar het tot 2 uur erg gezellig was.

Vandaag (woensdag) was weer een drukke dag. Om 9 uur ging de wekker, want om 11 uur had ik mijn eerste les. Jaja, ook het studeren gaat beginnen (ik weet dat sommige mensen zich al zorgen begonnen te maken). Het stelde echter niet veel voor en na 50 minuten stond ik alweer buiten. Toen ben ik maar even een schooltas gaan kopen om vervolgens weer om 3 uur op de universiteit te zijn. Weer 'sight-seeing' van de St. Matthias kerk, het Vissersbastion, het paleis en de grotten. Alhoewel ik het meeste al gezien had, was het toch weer de moeite waard. Vooral de grotten waren super. We werden opgedeeld in groepjes van 5 en ieder groepje kreeg een olielamp. We werden de grotten ingestuurd en het uiteindelijke doel was om de wijnfontein te vinden (Ja, weer drank!). Na een half uurtje dwalen hadden we het doel bereikt! Om 7 uur was het afgelopen en toen zijn we nog kebab gaan eten in een Turks restaurant. Het perfecte einde van een leuke, maar ook vermoeiende dag!

Morgen staat een bezoek aan de beroemde baden van Budapest op het programma! Ik denk niet dat daar foto's gemaakt zullen worden, maar ik zal later wel vertellen hoe het was!

Oh ja, omdat ik zoveel verzoekjes kreeg voor een foto van mij met muts heb ik alle moed bijelkaar geraapt en voila, hier is ie dan. Kijk maar bij de foto's!!

• 31 Januari 2007 - 22:41

Joop:

Ha studentje,

Tja, zeker weten dat ik nu minder bezorgd ben. Lijkt me trouwens erg boeiend wat je gaat doen: succes!
    Maar, blijf ook een beetje toerist en stapper, dan kunnen we in elk geval van je prachtige beelden blijven genieten.

Groeten ook van Mariet.

• 31 Januari 2007 - 22:47

Joop 2:

Toch nog ff een compliment voor die beeeeeeeldige muts!

• 01 Februari 2007 - 08:10

Inge:

Heey Marielle!
    Dat ziet er allemaal mooi uit en veel bekende foto's!Leuk om te zien dat jij daar nu bent!En de muts is zeker charmant.Succes met de eerste lessen!
    Groetjes!

• 01 Februari 2007 - 14:31

Pap:

Hey süveg,
    Dit hoofddeksel staat je schitterend. Het getuigt wel van moed om je zo aan de wereld te tonen.
    Je weet maar nooit op welke poster deze foto nog eens verschijnt.Ik heb hem in ieder geval als bureaublad op mijn PC. Interesse is enorm.

Ps. Voor alle mensen die niet in Hongarije zijn: süveg is hongaars en betekent: ouderwetse puntige muts.

Groetjes

• 01 Februari 2007 - 18:23

Maike:

ha marielle
    ik ben nu opbezoek bij je mama en hebben samen naar de foto's gekeken ze zijn erg leuk. groetjes van maike pierre en de rest.

p.s. we doen morgen mee met het lvk.

• 01 Februari 2007 - 19:11

Marjo Henk En Demi :

Ha die Marielle,
    Ja die muts heeft het toch maar gedaan. Zoals je hem op de foto draagt ben je net een vliegende ... (drie letters, rara) p.s. zet die cactus maar niet onder je bed want als ie zo blijft groeien als de afgelopen twee weken dan prikt ie je binnenkort nog in de batsen. doei

• 01 Februari 2007 - 21:33

Erik:

Dus wat dat studeren betreft is het daar vergelijkbaar met hier. Ook hier protesteren de leerlingen/studenten tegen het "nieuwe" leren. Ik denk dat we in het volgend cabaret de scene van Imke weer terug moeten halen; "Ik wil les!!!"
    Sjieke muts man!!!

• 02 Februari 2007 - 20:06

Tom:

Wat een ontiegelijk grote pot voor zo'n kleine kaktus. Pas maar op dat het ding geen kapsones krijgt. Enne.. de muts staat beeldig.. hahaha..