Met Wesley naar Wenen!!
Door: Marielle
Blijf op de hoogte en volg Marielle
05 Maart 2007 | Hongarije, Boedapest
Hey allemaal,
Mijn geluk kan niet op! Eerst zijn papa, mama, Mark en Stefanie hier in Budapest en afgelopen donderdag kon ik Wesley ophalen van de luchthaven. Ik was al een uur van te voren op het vliegveld, en om 14.10 uur landde dan eindelijk het Wizz-air vliegtuig uit Goteborg, Zweden. Het was echt super om Wesley door de schuifdeuren te zien komen. Het was nieuw en gewoon tegelijk en eigelijk kan ik niet de goede woorden vinden om het te beschrijven.
Vrijdag zijn Wesley en ik dan vertrokken naar Wenen. Na een treinreis van 3 uur kwamen we aan op West-Bahnhof en na nog een half uurtje hadden we ons hotel 'Am Augarten' al gevonden. Na ingecheckt te hebben en een snelle hap, zijn we Wenen by night gaan verkennen. Ik moet zeggen, ik was zwaar onder de indruk. De stad is prachtig en eigenlijk het beste samen te vatten met de Maastrichtse slogan 'sjiek en sjoen' en misschien zelfs wel een beetje 'bekakt' (op een positieve manier!). Drie uur lang hebben Wesley en ik er rond gelopen en het allermooiste was de schaatsbaan op het plein voor het gemeentehuis met alle gekleurde lichten, muziek en hutjes met warme dranken eromheen. Ook het reuzenrad op de Prater zag er 's nachts betoverend uit.
Zaterdag zijn we weer vroeg opgestaan en na een stevig ontbijt begonnen we aan de enorme lijst aan gebouwen en bezienswaardigheden die we wilden zien. Het weer werkte echter niet echt mee. Op 1 dag hadden we regen, wind en zon doorelkaar. We zijn begonnen met de kastelen Belvedere en Schonbrunn, die echt enorm groot en mooi zijn. Daarna zijn we weer het centrum in gegaan en na 6 uur lopen waren we echt kapot en deden onze voeten zeer. Hofburg, het Parlement, het gemeentehuis, verschillende musea, de universiteit, enkele kerken en paleizen, de opera, er is echt een hoop te zien! Kijk maar naar de foto's.
Zondag hebben we allereerst een bezoek gebracht aan het Sisi-museum (Ja, Wesley ook!). In de 'Silberkammer' waren echt enorme collecties van serviezen, bestek, kandelaars etc. te zien. Zelfs de verzameling van de mama van Wesley valt daarbij in het niets, haha! Daarna werd je kort rondgeleid door het leven van Sisi van het begin tot het einde en werd eigenlijk verteld dat die films niet helemaal de waarheid laten zien. Je zag er ook een hoop spullen van haar o.a. sieraden en jurken. Als laatste kwam je terecht in het 'Kaiserappartements', wat ik eigenlijk nog het mooiste gedeelte vond. Daar liep je door alle ingerichte kamers waar Sisi en Franz Joseph vroeger leefden. Na 3 uur liepen we weer een beetje suf, maar zeker ook onder de indruk naar buiten.
De rest van de dag zijn we nog naar het stadspark gegaan, en hebben we gezocht naar het Hundertwasserhaus. Een medewerkster van de Toeristeninformatie had ons een rondje op de kaart gezet waar dat moest liggen. Daar aangekomen lag er echter het Kunsthaus, iets anders maar ook wel de moeite waard. Later las ik in mijn boekje dat die twee gebouwen maar enkele minuten uitelkaar lagen, ach ja, je kunt niet alles hebben he, haha!
Om 6 uur ging de trein weer terug naar Budapest, of zoals de conducteur zei 'weer terug naar huis!', maar ja wat is thuis? Wesley wist het af en toe ook niet meer. Hij sliep in 3 verschillende landen (Zweden, Hongarije en Oostenrijk) in 3 nachten! Niet raar dat je dan af en toe vergeet waar je bent of wat je thuis is, haha!
De komende dagen zal ik Wesley Budapest laten zien, maar vanavond eerst nog de 'Nationale Vlag Party'! In het volgende bericht laat ik jullie weten hoe het was!
05 Maart 2007 - 12:09
Mam:
hallo Wesley en Marielle,
Prachtige foto's en een geweldig weekend zo te zien en lezen.Geniet nog de komende dagen. groetjes en een dikke kus. -
05 Maart 2007 - 14:39
Petra:
Hoi Wesley en Marielle,
Zo te lezen en de foto's te zien hebben jullie het leuk gehad in Wenen. Die foto's duiden inderdaad op een "sjiek en sjoen" Wenen, met name de glitter en glamour van Sisi. Geniet nog van de laaste dagen samen in Boedapest.
Groetjes Petra.
05 Maart 2007 - 19:31
Marjo :
Hoi Marielle en Wesley, mooie foto's en een heel leuk weekend zo te lezen. Demi vond de pizza-foto het leukste. haha Nog veel plezier samen in Boedapest. -
06 Maart 2007 - 12:33
Ria:
Prachtige foto;s van jullie samen. In alle verschillende landen zijn er de mooiste kerken en gebouwen te bewonderen. En die pizza die Wesley besteld had, die was enorm: GROOT. -
07 Maart 2007 - 20:04
Mirthe:
Mooie alliteratie.. Met Wesley naar Wenen! ;) Zo te zien amuseer je je nog steeds goed. De drukte herken ik goed, maar de tijd vliegt dus dan moet je ook wel alle dagen volplannen, niet waar?! Amuseer je nog en doe de groetjes aan Wesley!! -
07 Maart 2007 - 21:56
Joop:
Hoi Mariëlle,
24 jaar geleden zag Wenen er net zo mooi uit. Waar wij toen 5 dagen voor nodig hebben gehad, is jullie in twee dagen gelukt zo te zien. Tijden veranderen, maar de pracht en praal van Wenen (en de Prater) niet.
Ook al hebben Wenen en Boedapest veel gemeen, je ziet het verschil, toch?
Wij verheugen ons op begin mei. Kunnen we met eigen ogen zien wat Boedapest te bieden heeft.
Geniet verder en probeer natuurlijk ook nog wat te sudderen, sorry, studeren.
heel veel groeten ook van Mariet. -
10 Maart 2007 - 18:53
Maike:
hallo marielle ik heb vanavond de fotos van toen de rest van de familie daar was en toen Wesley op visite was.Wat een prachtige fotos en wat hebben jullie veel gezien. Je geniet er wel van. tot de volgende keer. groetjes maike en pierre, heeft net meegekeken.adieeeee